دکتر مسعود اسفندیار در گفت و گو با رادیو تهران: بازار آفریقا و آسیا مقصد مناسبی برای حضور قیر تولیدی ایران است
 

دکتر مسعود اسفندیار در گفت و گو با رادیو تهران: بازار آفریقا و آسیا مقصد مناسبی برای حضور قیر تولیدی ایران است

ﺳﻪشنبه، 03 آبان 1401 | Article Rating
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت نفت پاسارگاد، دکتر اسفندیار در این برنامه که به موضوع فرصت ها و چالش های صنعت قیر ایران اختصاص داشت، گفت: تولید قیر در ایران سالانه به حدود 6 میلیون تن می‌رسد که ارزش دلاری آن معادل 1.5 میلیارد است و حدود چهار میلیون تن از مجموع قیر تولیدی ایران صادراتی و حدود 2 میلیون تن در داخل کشور به مصرف می‌رسد.
وی در پاسخ به سوال مجری برنامه در رابطه با کیفیت نامناسب قیرهای تولیدی کشورهای همسایه گفت: پاشنه آشیل این روزهای صنعت قیر ایران، معضلی به نام قیر بی کیفیت عراق است البته بررسی ها نشان می دهد که برخی تولیدکنندگان به جهت کاهش بهای قیمت محصول، گاهی از VR عراق به جای VB استفاده می کنند که این امر بدون شک کیفیت قیر و رقابت پذیری را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
مدیر عامل نفت پاسارگاد به این نکته هم اشاره کرد که یکی از مهمترین آثار مخرب ورود قیر بی کیفیت عراق به بازار داخلی، کاهش میزان رقابت تولیدکنندگان است و نمود واقعی آن حضور محصول عراق در کشورهای همسایه با قیمتی به مراتب پایین تر از ایران است.
در ادامه سوالی در خصوص وضعیت صادرات قیر و راهکارهای حفظ بازارهای هدف خارجی در دوران تحریم مطرح شد که اسفندیار در پاسخ گفت: راهبرد اثربخش برای مقابله با تحریم های حوزه نفت تغییر رویکرد از خام فروشی به سمت و سوی تولید صادرات محور است.
وی توضیح داد: تقویت شبکه مویرگی بازاریابی صادراتی، امکان سنجی بازارهای منطقه ای، عدم تمرکز بر خام فروشی نفتی و از سوی دیگر تلاش برای حضور در بازارهای جدید صادراتی به ویژه حوزه آفریقا، آسیا و چین از جمله مولفه های اثربخشی است که می تواند به کمک کارآفرینان و فعالان حوزه صنعت قیر بیاید.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که فضای رقابتی در بازار قیر ایران چگونه است و تعدد بالای تولیدکنندگان چه آسیب هایی در پی داشته است گفت: نگاهی اجمالی به صنعت قیر کشور نشان دهنده آن است که بیش از 30 میلیون تن پروانه بهره‌برداری کارخانه ای طی سال های اخیر صادر شده که حتی برخی از آنها حیات اقتصادی ندارند و در زمانبندی هایی از جمله هنگام ثبات بازار و عرضه‌های وکیوم باتوم، به عاملی اثرگذار در شکل گیری رقابت‌های کاذب و افزایش قیمت خوراک تبدیل می‌شوند.
به عنوان مثال؛ گاهی برخی شرکت های تولیدی در مقیاس کوچک، بهای بسیار بالایی را برای میزان اندکی از وکیوم باتوم در بورس ارائه می کنند که این قیمت پایه قیمت گذاری در تناژهای بالامی شود و دیگر قیمتگذاری به معنای واقعی عادلانه نخواهد بود و زمانی که با بالا بردن قیمت خوراک در بورس سبب افزایش بهای تمام شده محصول می شویم باید انتظار روی آوردن شرکت ها به خرید VR بی کیفیت را دور از انتظار ندانیم.

مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد در پاسخ به سوال مجری برنامه در زمینه اینکه آیا جمهوری اسلامی ایران قابلیت تبدیل به هاب منطقه ای قیر را دارد؛ گفت: تولید و مصرف قیر جهان در سال 2021 بالغ بر ۱۲۵ میلیون تن بود و ایران با ظرفیت تولید بیش از ۶ میلیون تن قیر، سهم 8 درصدی از بازار جهانی قیر را داشته است.
ایران از نظر تولید و صادرات قیر، به ترتیب، رتبه 7 و 4 جهانی را در دست دارد و اهمیت این موضوع زمانی است که بدانیم که یکی از منابع اصلی درآمدهای ارزی در شرایط تحریم نفت، مربوط به قیر است
در زمینه مصرف داخلی هم حدوداً ۹۰ درصد از قیر تولیدی، در حوزه راه سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصارف عایق‌کاری، تنها ۱۰ درصد از مصرف قیر را به خود اختصاص می‌دهد.
در پایان باید گفت که ایران با توجه به مزیتهای نسبی و پتاسیلهای قوی در زمینه قیر می تواند به عنوان یک هاب برای قیمت گذاری قیر و تعادل عرضه و تقاضای آن نقش ایفا کند به شرطی که حمایت دولت و انسجام قیرسازان را داشته باشد.





تصاویر
  • دکتر مسعود اسفندیار در گفت و گو با رادیو تهران: بازار آفریقا و آسیا مقصد مناسبی برای حضور قیر تولیدی ایران است
  • دکتر مسعود اسفندیار در گفت و گو با رادیو تهران: بازار آفریقا و آسیا مقصد مناسبی برای حضور قیر تولیدی ایران است
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری